Egy brit pár örökbe fogadott egy vak cicát, óriási összeget fizettek, hogy Skóciába szállítsák

Vágólapra másolva!
Egy brit pár Cipruson egy kuka mögött heverve talált egy kiscicát. Összesen 1300 angol fontot (587 ezer forintot) fizettek az állatorvosi költségekre, és hogy repülőn szállíthassák az Egyesült Királyságba. Az állatot benevezték egy világversenyre is, ahol első helyezést ért el.
Vágólapra másolva!

A macskát apró cicaként találták egy kapualjban Cipruson. John és Laura Watson megmentette, az Egyesült Királyságba repítette, és ápolta, hogy újra egészséges legyen.

Az állat most félmillió szavazattal megnyert egy globális versenyt.

Haggist, az ötéves macskát pici cicaként találták Cipruson, és egy fertőzés miatt el kellett távolítani a szemét. John és Laura Watson, akiknek 13 másik mentett macskájuk van, örökbe fogadták a cicát, és 1300 fontot (587 ezer forintot) fizettek azért, hogy visszahozzák a skóciai Glasgow-ba.

Egy brit pár örökbe fogadott egy vak cicát.
Egy brit pár örökbe fogadott egy vak cicát.
Fotó: X

A házaspár benevezte őt a KingPet nevű online háziállatversenyre a Facebookon, és megdöbbenve tapasztalták, hogy az Egyesült Királyságban és világszerte is az első helyen végzett - közel félmillió szavazattal. Az 57 éves Laura és az 55 éves John elmondta: 

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy megnyerte a címet. Minden mentett macskánkat ápoltuk, hogy teljesen egészségesek legyenek, de Haggis annyira különleges - ő egy pici harcos, aki megérdemli, hogy világbajnok legyen.

Haggis különleges oklevelet kapott a győzelméért, John és Laura pedig 2159 font (közel egymillió forint) pénzjutalomra számít. A nyereményt a mentett macskák birodalmába fogják visszaforgatni, és azt tervezik, hogy más kóbor macskákon is segítenek majd.

Miután a megtalálása után a ciprusi cicát állatorvoshoz vitték, megállapították, hogy nem lát, valószínűleg csak árnyékokat - a látása egy fertőzés miatt gyakorlatilag nulla volt. 

Az állatorvos közölte, hogy el kell hogy távolítsák a szemét, hogy fájdalommentesen élhessen. Haggis a felépülése idejére átmenetileg egy kennelbe került Cipruson, és Laura még ki is repült hozzá, hogy meglátogassa.

A kiscica 16 hetes korában elég idős volt ahhoz, hogy Glasgow-ba utazzon, hogy Laurával és Johnnal éljen, ezért 1300 fontot (587 ezer forintot) fizettek az állatorvosi ellátásáért, az oltásokért, az útlevélért és a repülőútért. Ott csatlakozott 12 másik mentett macskájukhoz - írta a Mirror.

Laura az év elején nevezte be Haggist a KingPet versenyre a Facebookon, mivel úgy gondolta, hogy ez egy kis móka lesz az állatnak is.

A győzelem után kedves üzeneteket kaptunk az emberektől. Belegondolni, hogy más emberek is felismerték, hogy egy fogyatékkal élő macska megnyerhet egy versenyt, elképesztő. Haggis 455 403 szavazatot kapott.

 

Önzetlen segítség

Egy négy füllel született macskát fogadott örökbe egy pennsylvaniai nő. Aslan, a rövidszőrű házimacska egy extra pár fület visel a fején, amelyek közvetlenül az első pár mögött helyezkednek el. Gazdája, a 41 éves Swati Komanduri, aki pénzügyi elemző, azt követően fogadta örökbe Aslant, hogy az Animal Safe Haven and Adoptions nevű csoport, amelynek önkéntese, tavaly kimentette a cicát és testvéreit egy autójavító műhelyből.

Tavaly egy hatalmas, több mint 18 kilós macskát fogadtak örökbe Virginiában. A fehér, szürke foltos macska egy olyan gazdát keresett, aki segít fenntartani speciális étrendjét és egy egészséges súlyra visszahozni őt.