Elfogadta Brüsszel az őrült háborús tervet, most minden megváltozik

Vágólapra másolva!
Az európai uniós tagállamok nagyköveti szinten elvben megállapodtak "az Oroszország lekötött vagyonából származó rendkívüli bevételekkel kapcsolatos intézkedésekről", a pénz Ukrajna helyreállítását és katonai védelmét fogja támogatni - közölte az EU Tanácsának soros belga elnöksége az X közösségi oldalon közzétett szerdai bejegyzésében.
Vágólapra másolva!

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke ugyancsak az X-en üdvözölte a politikai megállapodást. 

Ezt a pénzt nem is lehetne jobban felhasználni, mint hogy Ukrajnának adjuk, hogy ezáltal egész Európa biztonságosabb hellyé váljon

 - tette hozzá. Diplomáciai források szerint a bevétel 90 százaléka az EU által működtetett, Ukrajnának nyújtott katonai segélyalapba kerül. Az elvi megállapodást a tagállamok pénzügyminisztereinek is meg kell erősíteniük.

A befagyasztott orosz vagyon túlnyomó többsége Belgiumban van, és az Euroclear nemzetközi alapmegőrző intézet kezeli. Tavaly a csoport összesen 4,4 milliárd euró bevételt tudott generálni a pénzeszközökből.

Az orosz-ukrán háborús élő közvetítésünk ide kattintva érhető el. 

Április közepén derült fény Ursula von der Leyen legújabb botrányára. Az Európai Bizottság jelenlegi elnökét sokan biztos befutónak tartják az újrázásra, egyre erősödnek azok a hangok, amelyek szerint egyáltalán nem lesz olyan könnyű dolga. Az EP-választás tétje, hogy a háború, bevándorlás, család kérdésében milyen álláspont érvényesül.