Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain egygólos hátrányból fogadta a Borussia Dortmund csapatát kedd este a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján és hiába támadott rengeteget a párizsi csapat, négyszer is a kapufát találta el, gólt viszont nem sikerült szereznie, így kieset Luis Enrique csapata. A Dortmund 2013 után újra eljutott a BL-döntőbe, amit ezúttal is Londonban rendeznek.

A két csapat már a csoportkörben is találkozott, akkor a PSG házigazdaként 2-0-ra nyert, ami ma is jó lett volna Luis Enrique csapatának, ugyanis az első meccset 1-0-ra nyerte a Dortmund Niclas Füllkrug góljával. Az 1997-ben BL-győztes német klub negyedszer játszik elődöntőt a sorozatban, legutóbb a 2012/13-as idényben volt a négy között, akkor végül a Wembley Stadionban rendezett fináléban alulmaradt a Bayern Münchennel szemben.

A PSG története során eddig két olyan európai kupapárharcot vívott, amelynek első felvonását idegenben 1-0-ra elvesztette, mindkét alkalommal továbbjutott ezért sem várhatta esélytelenül a párharcot a francia csapat.

A PSG a Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Beraldo, Nuno Mendes – Fabián Ruiz, Vitinha, Zaire-Emery – Dembélé, Ramos, Mbappé tizeneggyel kezdett, Edin Terzic csapata pedig a Kobel, Ryerson, Hummels, Schlotterbeck – Can, Sabitzer – Sancho, Brandt, Adeyemi – Füllkrug csapattal állt ki.

Az első percekben egy szabadrúgás után Niclas Füllkrug fejelt, de Gianluigi Donnarumma könnyedén fogta a labdát. Nem sokkal később Achraf Hakimi beadása után Goncalo Ramos piszkálta kapura a labdát, de Gregor Kobel is simán védeni tudott.

Kisebb helyzetek voltak, de gól nem született az első félidőben
Fotó: Anne-Christine POUJOULAT / AFP

A svájci kapus a 7. percben is munkában volt, amikor Kylian Mbappé kapáslövését védte könnyedén, majd sokáig nem történt túl sok minden, aztán 30 perc elteltével a PSG rákapcsolt, előbb Ousmane Dembélé lőtt kapu fölé egy szép akció után, majd a kitámadó párizsiakat kontrázta meg a Dortmund, Karim Adeyemi került nagy helyzetbe, de Donnarumma kivédte a meccs addigi legnagyobb ziccerét.

A félidő hajrájában Vitinha lövését védte Kobel, majd Fabián Ruiz lövése pattant veszélyesen egy dortmundi védőről a vendégek kapuja mellé, de gól nem született az első játékrészben.

A második félidő elején hatalmas helyzetbe került a PSG, amely előbb egy szögletet harcolt ki, majd Ramostól került a labda Warren Zaire-Emery elé, aki kisodródott helyzetből a kapufa külső élét találta el.

Ennek ellenére a Dortmund szerzett vezetést, amely kiharcolt egy szögletet és mindenki megfeledkezett Mats Hummelsről, aki szinte teljesen zavartalanul fejelhetett Donnarumma kapujába.

Mats Hummelst ünneplik a társak a gólja után
Fotó: Anne-Christine POUJOULAT / AFP

A gól megfogta a PSG-t, amely szép lassan tért magához, de a 61. percben megint gólt szerezhetett volna, ám ezúttal Dembélé találta el a kapufát - az odavágó után ezen a meccsen is ez volt már a második PSG-kapufa. Az utolsó 30 percre Asensio és Barcola is beállt csereként, mindent megpróbált a PSG. Nem sokkal később Hummels centikkel a tizenhatos vonala előtt vágta fel Dembélét, de a szabadrúgást végül blokkolták.

Próbált nyomást gyakorolni ellenfelére a PSG, de az igazán nagy helyzetek elmaradtak, sőt, a 77. percben Hummels újra a kapuba talált, de ezúttal lesen állt a németek szögletét követően. 

A Dortmund hősiesen védekezett, sorra blokkolták a vendégek a lövéseket, majd Kobel is védett egy Mbappé-lövést, a 82. percben pedig Marquinhos fejelt kapu mellé egy szabadrúgást követően. 

A szépítés sem jött végül össze, Mbappé egy hatalmas kavarodás után lőhetett, de a labda a lécet súrolva ment fölé, és volt idő egy negyedik kapufára is: Vitinha próbálkozás után is a kapufa mentett, elemi erővel találta el a lécet.

A Dortmund 1-0-ra nyerte meg a visszavágót is és végül 2-0-s összesítéssel bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe.

Paris Saint-Germain (francia)-Borussia Dortmund (német) 0-1 (0-0)
Párizs, v.: Daniele Orsato (olasz)
gólszerző: Hummels (50.)
sárga lap: Dembélé (75.), Hakimi (85.), illetve Sabitzer (64.), Hummels (65.)
Továbbjutott: a Dortmund, kettős győzelemmel, 2-0-ás összesítéssel.

Paris Saint-Germain: Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Beraldo, N. Mendes - Zaire-Emery (Li Kang In, 76.), Vitinha, F. Ruiz (Marcos Asencio, 63.) - Dembélé, Goncalo Ramos (Barcola, 63.), Mbappé

Borussia Dortmund: Kobel - Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen - Can, Sabitzer - Sancho (Süle, 67.), Brandt (Nmecha 85.), Adeyemi (Reus 56.) - Füllkrug

 

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.