Meghalt a Grease sztárja

Grease
Vágólapra másolva!
A Grease című legendás filmből ismert színésznő halálhírét csak napokkal később tudatták a nyilvánossággal.
Vágólapra másolva!

A nagy sikerű Grease című musicalből ismert színésznő, Susan Buckner 72 éves korában halt meg, a hírt családja hozta nyilvánosságra, de halálának pontos okait nem közölték, így nem tudni, betegség állt-e a háttérben.

Susan Buckner Patty Simcox szerepében tűnt fel a ma már klasszikusnak számító musicalben, a szintén nemrég meghalt Olivia Newton-John, továbbá John Travolta mellett. A Grease, azaz Pomádé után sorozatokban is feltűnt, mint a Starsky & Hutch és a The Hardy Boys/Nancy Drew Mysteries. Később Sharon Stone oldalán is játszott Wes Craven Halálos áldás című horrorfilmjében is, 1981-ben - írja a Metro. A család szerint békés körülmények között halt meg, további információkat nem közöltek a nyilvánossággal.

Legutóbb két évvel ezelőtt rázta meg a Grease című film rajongóit a híres színész-és énekesnő, Olivia Newton-John halálának híre, aki 2022-ben halt meg, miután hosszadalmasan küzdött a rákkal. A néhai színésznő  2018-ban tudatta, hogy ismét kiújult a nála a daganat, amit nem sikerült leküzdenie, így 2022. augusztus 8-án családja jelentette be Newton-John halálhírét. 

A színésznő a női főszereplőt, Sandyt játszotta a máig kedvelt musicalben, születésnapján egykori partnere, John Travolta is megható bejegyzésben emlékezett meg róla. Newton-John majdnem egy hónappal a 74. születésnapja előtt adta fel a rákkal való küzdelmet, tiszteletére számos mozi újra műsorra tűzte a Grease című filmet. A Paramount filmstúdió 1978-ban bemutatott, és ma már filmklasszikusnak számító produkcióját,  az AMC 135 mozijában tűzték akkor műsorra és a jegybevétel 20 százalékát a mozihálózat jótékonysági szervezete a mellrákkutatás támogatására fordította.