Nem hiszi el, mennyibe kerül egy kilogramm a világ legdrágább sajtjaiból

sajt, sajtok, drága, különleges, gourmet, ínyenc, Extra Old Bitto, Wyke Farm Cheddar, White Stilton Gold, Jávorszarvassajt, Pule
Milliomos ínyenceknek valók a világ legdrágább sajtjai
Fotó: Bloomberg
Vágólapra másolva!
Az igazi gourmand sajtkedvelők hajlandók horribilis összegeket áldozni kedvencükért, még ha azok egy kisebb vagyonba kerülnek is. Bemutatjuk a világ 5 legdrágább sajtját, amelyek ára messze túlszárnyal minden képzeletet. Valamennyit Európában gyártják, ám talán meglepő, de a világ legdrágább sajtja nem Franciaországból, és nem is Hollandiából származik. Mutatjuk a méregdrága különlegességeket.
Vágólapra másolva!

Extra Old Bitto – 121 ezer forint per kilogramm

A lista ötödik helyére a világ legidősebb ehető sajtja, az Extra Old Bitto került fel, amely azon túl, hogy korát tekintve már jogosítványt is szerezhetne, rettenetesen büdös is. Nevét a Bitto folyónak köszönheti, és 1996 óta eredetvédelmet élvez.

sajt, sajtok, drága, különleges, gourmet, ínyenc, Extra Old Bitto, Wyke Farm Cheddar, White Stilton Gold, Jávorszarvassajt, Pule
Extra Old Bitto
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2018 Luigi Bertello/Shutterstock.  No use without permission. / Shutterstock/Copyright (c) 2018 Luigi Bertello/Shutterstock.  No use without permission.

A Bittót mindössze 12 termelő gyártja az egész világon az olaszországi Lombardiában található Valtellina-völgyben, de csak a nyári hónapokban, amikor a tehenek a magashegyi réteken legelnek.

A cikk még nem ért véget, lapozzon!