Bedrogoztak, majd ájultan feküdtek az úttesten általános iskolások Mezőcsáton

Vágólapra másolva!
Kiskorú gyerekek lettek rosszul Mezőcsáton a templomnál csütörtökön délután. Az iskolásokat az úttesten fekve találták meg, bedrogoztak.
Vágólapra másolva!

Bedrogoztak, majd ájultan feküdtek az úttesten általános iskolások csütörtökön délután Mezőcsáton

 - számolt be róla a Boon.hu. Az egyik gyerek osztálytársának az édesapja arról számolt be, hogy az Egressy Béni Általános Iskola tanulói közül három ötödikes, egy hatodikos és egy hetedikes gyerek az érintett az ügyben.

Négy mentőautó érkezett a helyszínre, az egyikükhöz mentőhelikoptert kellett hívni.

A férfi elmondta, nem ez volt az első eset, hogy Mezőcsáton a tanulók kábítószerhez jutottak. Hozzátette, ő maga is tett már tavaly rendőrségi feljelentést emiatt. Akkor rendőrök is részt vettek a szülői értekezleteken, drogprevenciós előadást tartottak.

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa, Kaszap Réka arról tájékoztatott, hogy a helyszínről hat gyereket szállítottak stabil állapotban kórházba.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást egyelőre ismeretlen tettessel szemben.

Nemrég fegyverrel akart drogot szerezni két kamasz Budakalászon. Május elején pedig húsz kilogrammnyi marihuánát találtak a pénzügyőrök két Spanyolországból érkezett csomagban a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Áprilisban egy drogos férfi fenyegette a rendőröket Gyöngyösön, míg egy tatai férfitól elképesztő mennyiségű kábítószert foglaltak le.