Mutatjuk a tengerpartot, ahol egész évben lehet meztelenkedni

Vera község, Spanyolország, Almería tartomány, tengerpart, part, nudista strand, világ legnagyobb nudista strandja, strand
Aerial view of Vera Playa in the summer, viewing the beach and the adjacent urbanizations and hotel
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2024 Tony Unwin/Shutterstock. No use without permission.
Vágólapra másolva!
Vera a spanyol Almeriában egy 2 km-es napsütötte tengerpart, itt található világ legnagyobb nudista strandja is.
Vágólapra másolva!

A spanyol riviéra nudista strandja egyike azon kevés helyeknek a világon, ahol teljesen meztelenül napozhatunk, úszhatunk és szörfözhetünk is. A Vera Playa naturista zónát 1979-ben hozták létre. Míg Spanyolország más területein rossz szemmel nézik a meztelenkedőket, júliusban mégis sok strandon tartanak "fürdőruha nélküli napot" – Vera azonban lehetővé teszi, hogy az év 365 napján bárki megélhesse a nudizmus iránti szenvedélyét.

Vera község, Spanyolország, Almería tartomány, tengerpart, part, nudista strand, világ legnagyobb nudista strandja, strand
Vera Playa naturista strand
Fotó: Tony Unwin / Shutterstock/

A strand összesen két kilométer hosszan húzódik, ennek bizonyos részén a turisták teljesen meztelenül lehetnek. Sőt, még egy nudista bár is van azoknak, akik inkább pucéran koktéloznának. Azonban a legtöbb helyen megkövetelik, hogy este 8 után mindenki vegye vissza a ruháit.

A bár mellett egy komplett szállodát is találhatunk a nudizmus jegyében, a Vera Playa Club az első naturista szálloda Spanyolországban, még úszómedencéje is van. Míg sok nudista területen "opcionális" az öltözködés, a Vera Playa Club kifejezetten megköveteli, hogy mindenki meztelen legyen.

A weboldal azt írja:

A vendégeknek meztelenül kell lenniük a medence területén minden napszakban. A nadrág viselése azonban az üdülőhely más részein elfogadott.

Az étteremben mindig kötelező a ruha – vélhetően egészségügyi és biztonsági okokból, ráadásul így senkinek sem megy el a kedve az étkezéstől. A környéken található szupermarketek és üzletek egy része azonban szintén lehetővé teszi, hogy az emberek meztelenül menjenek be vásárolni, természetesen az apartmanok és kempingek mellett.

meztelen, nude
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock

A mai kor okostelefonjai miatt azonban a telefonhasználatra kifejezetten szigorú szabályok vonatkoznak.

Az emberek magánéletének tiszteletben tartása érdekében a videók és fényképek készítése szigorúan tilos.

A strandot azonban nem uralják teljeskörűen az ádámkosztümösek, déli része ugyanis azoké, akik ruhát szeretnének viselni, míg az északi része a naturistáké.

Mindemellett a rendőrök gyakran járják a környéket, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy mindenki jól van.

A Daily Star kiemelte, hogy a strand egyébként még világcsúcstartó is – 2013-ban ugyanis itt zajlott a valaha volt legnagyobb nudista úszás 729 meztelen úszóval.